First night out! - Reisverslag uit Salo, Finland van Lianne Former - WaarBenJij.nu First night out! - Reisverslag uit Salo, Finland van Lianne Former - WaarBenJij.nu

First night out!

Blijf op de hoogte en volg Lianne

26 Augustus 2012 | Finland, Salo

Met de franse meiden heb ik een nieuw woordje 'slakky'. Wij zitten vaak gezellig te kletsen en zijn liever lui dan moe. hahaha Ik heb gemerkt dat als je buiten gaat roken dat je dan meer contact hebt met mensen. Elke keer als de franse meiden aan het roken zijn komen ze in contact met andere exchange students en ik sluit mij vaak aan bij gesprekken. Gister was er een Duits meisje aangekomen en hebben we lange gesprekken mee gehad.
Er was een feestje georganiseerd in appartement 0 en daarna zijn wij naar een cafe gegaan genaamd 'Rikala'. Toen wij naar Rikala liepen stelde ik mij voor aan een meisje dat ik nog niet gezien had. Ze heet Willemijn en komt uit Nederland.. Hoe toevallig! Op dat moment wilde wij wat Nederlands spreken, maar dat ging niet! We spraken Nederlands en Engels door elkaar. Dus onderweg hebben wij ook alleen maar in het engels tegen elkaar gesproken!
In Rakala waren er meer exchange students die ik nog niet eerder gezien had. Zo waren er jongens uit Afrika die hier voor een aantal jaar studeren. En ofcourse vraag ik of ze een auto hebben. De Afrikaanse jongen uit Kenia blijkt hier al meer dan 2 jaar te wonen en heeft een auto. Als ik wil mag ik hem een keer lenen in ruil voor stroopwafels!
Vandaag hebben wij een 'slakky day', lekker in ons kamertje op onze laptop af en toe beetje slapen en gezellig kletsen.

Morgen begint de eerste introductie dag. Ik ben benieuwd !