Amazing week Lapland!
Blijf op de hoogte en volg Lianne
05 December 2012 | Finland, Inari
29 november vertrokken wij met 20 studenten vanuit Salo in de bus van Helsinki naar Inari (lapland). Tijdens deze reis zijn wij uitgestapt bij Santa Claus village waar wij de eerste souvenirs konden kopen. Snel boodschappen gedaan bij de Lidl en door naar de cottage waar wij deze week overnachten.(-27!) In een super mooi huisje met uitzicht op het meer zaten wij met 9 studenten voor de openhaard toen er opeens geschreeuwd werd buiten: NORDEN LIGHT! Ik heb nog nooit zoiets gezien in mijn leven.. de lucht trok open met groene lucht en stralen maar helaas niet goed te fotograferen.
Volgende dag moesten wij weer om 8 uur klaar staan om te gaan cross skiën. Super leuk om een keer te doen en ik heb ook gelijk twee rondjes gedaan! Hierna zijn wij naar de reindeer farm gegaan waar wij een rondje op de slee gingen achter de rendieren! Na de sleetocht kregen wij warme thee en koffie in een hutje met een kampvuur waar de sami familie vertelde over hun geschiedenis en liedjes zongen.
Next day hadden wij een cursus 'how to survive' en vervolgens zijn wij met racket schoenen en GPS opstap gegaan en moesten wij verschillende punten vinden in de bossen. Even opwarmen met warme soep bij een kampvuur en door naar het ijsvissen. We mochten zelf gaten maken in het ijs en met een vis hengeltje wachten op de vissen. Helaas voor mij geen resultaat. Weer snel opwarmen bij de openhaard en door naar de volgende activiteit : Quinzee bouwen. Quinzee is eigenlijk een soort iglo. Je gooit sneeuw op elkaar, wacht 3 uur en dan ga je van twee kanten naar elkaar toe graven. Als je eenmaal een tunnel heb kun je de binnenkant uitgraven en heb je een eigen hut!
Het was IJSkoud en wij leerden dan ook hoe wij ons eigen kampvuur konden maken, met succes! Als afsluiter van de avond zijn wij gezellig met een groep in een tipi gaan zitten met ons eigen kampvuur.
Op zondag waren wij vrij en zijn wij er zelf op uitgegaan en hebben wij genoten van de natuur. Wij waren opzoek naar een waterval maar uiteindelijk niet gevonden.
De laatste dag was weer vol met activiteiten. Het begon om 10.00 met snowmobile! Samen met Lizeth zat ik op een snowmobile en konden we om de beurt even rijden! We gingen ver de bossen in en op een berg, waar je niks anders zag dan witte sneeuw.
Na de snowmobile gingen wij gelijk door naar de husky safari! Ook supergaaf! Samen met Marielle zaten wij in een slee waar vijf honden ons voortrokken. Ook hier mochten wij om beurten rijden en moesten wij af en toe de honden afremmen. Als afsluiter mochten wij naar de puppy's, knuffelen en spelen!
Ik heb zoveel meegemaakt deze week en echt ontzettend genoten!
Dit vergeet ik nooit meer!