Coromandel
Blijf op de hoogte en volg Lianne
11 Februari 2015 | Nieuw Zeeland, Coromandel
De weg er naartoe was al een beleving opzich. Kleine bergweggetjes langs de kust waren super leuk om doorheen te rijden. We begonnen bij de Cathedral cove. Het was ongeveer een half uurtje lopen naar het geweldige witte strand, helder blauw water en de wereld beroemde rotsen.
Om de hot water beach te ervaren, hadden we opgezocht hoelaat het laag water zou zijn. Dit was aan het einde van de dag rond een uur of 4. Een grote mensen massa was op het strand allemaal een eigen kuil aan het graven om een 'hot pool' te maken. Hoe dichter bij de zee hoe warmer het werd. Veel mensen waren aan de rand van de zee aan het graven en na een leuke stevige golf konden zij opnieuw beginnen haha! Wij begonnen eerst met kijken naar de andere mensen om te zien waar de warmtebron vandaan kwam en begonnen later met het graven van onze kuil met onze handen. (Nederlanders besparen op alles haha) Het water dat omhoog komt kan rond de 64 graden zijn en dat is erg warm! Echt een super ervaring om mee te maken !
Aan het einde van de dag zijn wij door gereden naar Coromandel Town en hebben wij een nachtje geslapen. Volgende dag zijn wij via de oostkust van het schiereiland terug gereden waar wij weer mooie uitzicht punten hebben gespot.
Onderweg zijn wij gestopt in Thames. Hier hebben wij een goldmine-experience gedaan. Met een helm op gingen wij door een goudmijn en kregen wij een uitgebreide rondleiding en verhalen over de geschiedenis van de goudmijn in Thames.
Nog 2,5 week en dan gaan we echt op reis !
11 Februari 2015 - 10:06
Pieter:
Mooie reis! Wel een tikkie jalours...
11 Februari 2015 - 20:58
Ger:
wat een leuke ervaring -
12 Februari 2015 - 20:34
Henriet:
Wat een leuke ervaring weer. Wel jammer dat je geen goudklompje gevonden hebt.
12 Februari 2015 - 22:31
Ton & Marjo:
Na al dat harde werken weer eens ontspanning. Wat een super mooi strand en natuurlijk de foto's erg leuk. Dit was weer even een voorproefje! Liefs van ons