Sydney en daarna.... - Reisverslag uit Sydney, Australië van Lianne Former - WaarBenJij.nu Sydney en daarna.... - Reisverslag uit Sydney, Australië van Lianne Former - WaarBenJij.nu

Sydney en daarna....

Blijf op de hoogte en volg Lianne

25 April 2015 | Australië, Sydney

Het waren drie heerlijke dagen in Sydney! Richting Sydney reden we in de storm en waren campings ondergelopen, maar de volgende dag was het zonnetje gaan schijnen en hebben we heerlijk door de stad rondgelopen. Vanaf de camping was de stad makkelijk bereikbaar met de trein. Sonny kende de stad door en door dus hij was de reisleider. We zijn naar de paddy's market gelopen, door Chinatown en naar de haven. Door de haven liepen we naar The Rocks waar we via een trap op The Harbour bridge konden komen. Halverwege de brug was een super mooi uitzicht over de stad en het opera house. Door de George street vol met winkels liepen we terug naar het station.

De volgende dag hadden we een skydive! Lianne had van familie en vrienden een tandemsprong voor haar verjaardag gekregen. We hadden het al een keer geprobeerd in Barwon Heads, maar vanwege de weersomstandigheden kon en het niet door gaan. Nu was het een strak blauwe lucht, echt perfect om te gaan springen! Onze sprong was om 8.00 en we konden meteen met het eerste vliegtuig. We kregen een broek, veiligheidskleding en een instructie voordat we in de bus stapten. Eenmaal aangekomen bij het vliegveld werden 14 man in het kleine vliegtuigje gepropt. Lianne moest er als laatste in.... Dat betekend er als eerste uit! Tijdens de vlucht werden er filmpjes opgenomen met een gopro die de instructeur tijdens de sprong om hield om te filmen. We gingen omhoog naar 14.000 feet. Aftellen was er niet bij, de deur ging open en hup daar gingen we!! AAAAHH gillen en een dikke glimlach van oor tot oor!! Wat een geweldige ervaring. Koud? Geen idee de adrenaline neemt alles over haha vooral veel zwaaien en lachen naar de camera en vooral genieten van het uitzicht. Na 45 seconde vrije val ging de parachute open. Lianne mocht zelf de parachute besturen, echt super cool! De landing was op het grasveld naast het strand, maar door de storm van afgelopen dagen was het nogal nat. Op je billen landen in de modder haha lianne had haar broek verkeerd om aan dus die had natte billen na de sprong. Het was voor Sonny de tweede keer dat hij een skydive ging doen. Hij heeft net zoveel genoten als de eerste keer! De filmpjes en fotos zijn heel leuk geworden!

Na de sprong weer terug naar Sydney. We hadden een nieuwe tas gekocht om wat kleding en spullen mee te geven naar Nederland. De tas afgegeven bij Ger en Henriette in het hotel. Ger was nog aan het werk en we hebben gezellig met Henriette gegeven bij een wok restaurantje. Heerlijke kip en noodles voor een prikkie! Jet heeft daarna getrakteerd op een heerlijk Italiaans ijsje bij de Harbour bridge.

De laatste dag was het opruimen en schoonmaken van de camper. Het was Anzac day en dit werd groots gevierd in Sydney. Veel straten waren afgezet en overal mensen op straat. We konden nog een stukje kijken van de optocht door de stad en hebben meegelopen langs de kant. De mooie zonnige dag veranderde in een hagelstorm. Samen met Ger en Henriette hebben we nog een aantal potjes Yathzee gespeeld en dit keer had Sonny gewonnen! Laatste keer samen uiteten in het Italiaanse restaurant waar we de eerste avond ook hadden gegeten. Dit keer hadden wij samen een groot bord met verschillende stukken vlees als hoofdgerecht en een groot stuk taart als toetje. Mmmmm

Buikje vol en lekker opgefrist in het hotel. Tassen op de rug en in de trein. Ons avontuur in Australië zit erop. 10.000 km in 6 weken! En nu? Naar huis? Neeeeee....

Een nieuw avontuur! We vliegen via Kuala Lumpur naar Indonesie/Bali. In Bali ontmoeten wij ons reisgenoot Pieter hahaha wij hebben er zin in!

• 25 April 2015 - 17:44

Opa EnOma:

Dit hoofdstuk is afgesloten nu deel twee.
    Hopen dat het zeker zo goed gaat.
    Veel genieten met Pa er bij.
    we houden jullie in de gaten.

• 26 April 2015 - 07:15

Henriëtte:

Wat hebben we genoten samen, ook al zat het weer niet altijd mee. Veel plezier op Bali. Hopelijk valt het regenseizoen mee. Dikke X

• 26 April 2015 - 07:41

Ger:

Niet alleen de tijd in Sydney maar de hele drie weken samen waren geweldig. We hebben het prille stel beter leren kennen, ze zijn een hecht stel geworden en doen alles samen. Ze hebben ons verwent met heerlijke maaltijden. We hebben veel km. Gereden en heel veel gezien, top waren de dieren in het wild te zien en met tig camera's alles vast te leggen.
    Lianne & Sonny bedankt voor de tijd samen namens ons twee.
    Geniet van jullie nieuwe avontuur en wij proberen jullie weer te volgen.