Great ocean road
Blijf op de hoogte en volg Lianne
14 April 2015 | Australië, Wye River
The twelve Apostles zijn rotsformaties die zijn ontstaan door erosie: de kracht van het water heeft eerst grotten in de zachte limestone gevormd en uiteindelijk ontstonden op zichzelf staande pilaren. Deze pilaren kunnen tot 45 meter hoog zijn. De erosie blijft nog steeds doorgaan, waardoor op dit moment nog maar 8 Apostles te zien zijn.
Om half 6 stonden wij op om de zonsopgang te bekijken bij de Apostles. Helaas was het bewolkt en had het geen mooi effect.
Dan maar doorrijden naar Otways N.P. voor de Tree top walk. Dit was een wandeling van 1,5km door het regenwoud met enorm hoge bomen. De hoogte boom was 100meter hoog en de oudste 300jaar oud! Het pad was aangelegd op 40meter hoog tussen de boomtoppen. We liepen op roosters en onder je kon je naar beneden kijken.
Na een heerlijk zelfgemaakte lunch op de parkeerplaats gingen we door naar de 'triplet falls'. Een mooie wandeling door het regenwoud met varens naar de waterval. Onderweg opzoek naar het vogelbekdier, maar helaas niet kunnen vinden.
We overnachten in Wye river. Morgen lekker uitslapen en door naar Geelong.
14 April 2015 - 13:29
Henriet:
We genieten volop en de pannenkoeken smaken heerlijk. Vooral die met speculaas.
Op naar de volgende etape.